HomeNieuwsLifestyleDit is de beste bar ter wereld van 2022

Dit is de beste bar ter wereld van 2022

Hoe graag je ook doorzakt in Café Het Postje pal in je dorpskern: het is niet de beste bar ter wereld. Althans niet volgens ‘the World’s 50 Best Bars list’, die sinds 2009 elk jaar wordt opgesteld. 650 experts, recensenten en barmannen en -vrouwen gaan daarvoor op zoek naar de plek die de beste drankjes en cocktails voorschotelt. Ook dit jaar staat er geen Belgische bar in de top 50. Gelukkig hoef je niet ver buiten de landsgrenzen te reizen om te kunnen sippen van een heerlijk drankje in de beste bar ter wereld.

Dit jaar bevindt de beste bar ter wereld zich namelijk in Barcelona. De officieel beste bar ter wereld draagt de toepasselijke naam ‘Paradiso’, en bevindt zich pal in de El Born buurt, het trendy gedeelte van de Spaanse stad. Paradiso is gespecialiseerd in mediterraanse cocktails, en sprong dit jaar van de derde plek naar de eerste. «Een grote eer en een grote verantwoordelijkheid», noemen eigenaars Giacomo Giannotti en Margarita – alweer heerlijk toepasselijk – Sader het. «We zullen hard werken om de beste bar te blijven, en zullen vasthouden aan onze principes», getuigden ze aan 50 Best.

Bovendien heb je extra reden om naar Barcelona te reizen, want ook twee andere bars uit die stad vervolledigen de top tien: ‘Sips’ en ‘Two Schmucks’. Ook Italië, Londen en Parijs tellen verschillende bars die hoog scoren. Dit is alvast de top tien van 2022. De volledige lijst ontdek je hier.

Beste bars van 2022

1. Paradiso, Barcelona

2. Tayēr + Elementary, London

3. Sips, Barcelona

4. Licorería Limantour, Mexico City

5. Little Red Door, Parijs

6. Double Chicken Please, New York

7. Two Schmucks, Barcelona

8. The Connaught Bar, London

9. Katana Kitten, New York

10. Alquímico, Cartegena

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/dit-de-beste-bar-ter-wereld-van-2022

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels