HomeNieuwsLifestyleDankzij dit gadget moet je nooit nog afwassen

Dankzij dit gadget moet je nooit nog afwassen

Na een uitgebreide maaltijd aan een al even uitgebreide afwas moeten beginnen: het is een ontzettend vervelend taakje. Een gemakkelijke oplossing is een afwasmachine, maar jammer genoeg heeft niet iedereen daar de plaats voor. Gelukkig is er een nieuw gadget op de markt, dat alle luiwammesen met een klein appartement vooruit kan helpen.

Sonic Soak
Foto Sonic Soak

Het apparaat, genaamd de Sonic Soak, werkt volgens een simpel principe. Je legt hem samen met de spullen die schoon gemaakt moeten worden in een lavabo met water. Vervolgens produceert het hebbeding ultrasonische trillingen die het vuil losmaken. Et voilà, zo wordt het klusje voor jou geklaard.

Mini-wasmachine

Je kan het gadget bovendien niet alleen gebruiken voor vorken, messen en borden, maar ook voor je kledij, fruit en groenten, juwelen en allerlei andere handwasjes. “De Sonic Soak is dus een mini-variant van een wasmachine”, vertelt Glen Gunawan, een van de bezielers, aan Metro World News. “Al kan je natuurlijk niet al je kleren in één keer wassen. Eigenlijk is het in eerste instantie vooral handig voor reizigers die onderweg iets moeten proper maken.”

Sonic Soak
Foto Sonic Soak

Milieuvriendelijk

De uitvinding heeft niet alleen een resem praktische voordelen, het is ook vriendelijker voor het milieu dan een grote (af)wasmachine. Zo gebruikt de Sonic Soak slechts 10% van de energie die een gewone wasmachine gebruikt, en minder dan 2% van het water.

Het bericht Dankzij dit gadget moet je nooit nog afwassen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels