HomeNieuwsLifestyleDaarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken

Daarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken

Alle koppels hebben wel eens twijfels, maar het is moeilijk om effectief de knoop door te hakken en de relatie te beëindigen. Wetenschappers aan de universiteit van Utah en Toronto onderzochten waarom.

Hun onderzoek werd gepubliceerd in het wetenschappelijke tijdschrift Social Psychological and Personality Science. De onderzoekers vroegen aan koppels die aangaven te twijfelen over hun relatie waarom ze toch bij hun partner wouden blijven.

66% van de deelnemers beweerde een hechte band te voelen met de partner. Anderen gaven aan dat ze al veel geïnvesteerd hadden in de relatie, dat ze samen een gezin hadden of dat ze simpelweg nog hoop hadden dat de relatie zou verbeteren.

Ontrouw, ruzies en geen vertouwen

De onderzoekers polsten ook naar redenen om het uit te maken met de partner. De belangrijkste reden was ontrouw, op de voet gevolgd door ruzies en het verlies van vertrouwen in de relatie of de partner. Zelfs al konden de koppels veel redenen geven om het uit te maken, toch bleven de twijfels. Ongeveer de helft van de deelnemers gaf aan tegenstrijdige gevoelens te hebben bij het beëindigen van een relatie. Ook na een relatiebreuk kwamen veel koppels weer bij elkaar omdat de twijfels maar niet wegebden.

Bron: Feeling

Het bericht Daarom is het zo moeilijk een relatie te verbreken verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels