Vind ons op

Zita

Daarom gaan er rond de feestdagen zoveel koppels uit elkaar

Lifestyle

Daarom gaan er rond de feestdagen zoveel koppels uit elkaar

Of je het nu zelf al hebt meegemaakt of niet, het is je vast wel opgevallen dat er rond de feestdagen een heleboel koppels uit elkaar gaan. Je neef zit plots zonder vriendin aan de kersttafel en op Nieuwjaarsdag verneem je dat je bestie na negen jaar uit elkaar is met haar vriend. Kerst zou toch een tijd van gezelligheid moeten zijn, of niet?

Wel, dat is inderdaad zo, maar dat zorgt er net voor dat we sneller beslissen om uit elkaar te gaan. Niemand heeft zin om samen met de schoonfamilie kerst te vieren (hoewel dat er dit jaar toch niet in zat) terwijl je slaande ruzie hebt met je partner. En dus beginnen we ons al vanaf het begin van december vragen te stellen. Heeft deze relatie wel toekomst? Is dit echt wat ik wil? En als het antwoord nee is, wel, dan kan je de knoop dus maar beter voor de feestdagen doorhakken.

11 december

Dat tonen ook de statistieken. Uit een onderzoek van David McCandless en Lee Byron blijkt dat 11 december jaarlijks zowat de zwartste dag is op liefdesvlak. Uit een analyse van duizenden Facebook-gegevens concludeerden de twee namelijk dat het erg normaal is om rond de feestdagen uit elkaar te gaan en 11 december is met name zeer populair. Op die dag voelen we de druk van Kerstmis en Nieuwjaar al aankomen, maar is het nog niet te laat om onze kerstplannen te wijzigen. Ideaal dus.

Zit jij wanneer je dit leest met een gebroken hart thuis? Wij wensen je alvast veel sterkte en probeer je gewoon te bedenken dat je zo een awkward kerstmaaltijd hebt vermeden.

Het bericht Daarom gaan er rond de feestdagen zoveel koppels uit elkaar verscheen eerst op Metro.

Meer in Lifestyle

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top