HomeNieuwsLifestyleBrussels by Lights tovert onze hoofdstad om tot feeëriek lichtparadijs

Brussels by Lights tovert onze hoofdstad om tot feeëriek lichtparadijs

Voor de tiende keer luidt Brussel de eindejaarsperiode in door haar straten magisch te verlichten. Van 23 november tot 8 januari versiert de stad meer dan 160 straten met speciale kerstverlichting. Ook de Kartuizerswijk krijgt speciale lichtcreaties en graffiti. De energiecrisis strooit evenwel wat roet in het eten.

Vanaf nu is het opnieuw heerlijk vertoeven in de hoofdstad. In heel wat straten, meer dan 160 om preciezer te zijn, hangt opnieuw bijzondere kerstverlichting uit.

Foto Stad Brussel

Wie alles goed wil bezichtigen kan het ‘Geometrix-parcours’ volgen: een pad langs zes geometrische en interactieve lichtcreaties in de Kartuizerswijk. Graffitikunstenaars pimpten er ook enkele etalages.

Foto stad Brussel

«Na twee moeilijke jaren wilde de Stad Brussel een magische sfeer bieden aan zowel haar inwoners als de vele toeristen die de hoofdstad tijdens de eindejaarsperiode tot een van de populairste citytrip-bestemmingen van Europa maken», schrijft de stad in een persbericht.

Foto Stad Brussel

Energiecrisis

Brussel is evenwel niet blind voor de energiecrisis. Daarom gaan de lichten pas aan vanaf 17 uur in plaats van 13 uur, een besparing van 25% op het energieverbruik. Daarnaast krijgen handelaars een decoratiepakket zonder lichtjes, waardoor ook daar bespaard wordt op energie.

Foto Stad Brussel

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bxl/brussels-lights-tovert-onze-hoofdstad-om-tot-feeeriek-lichtparadijs

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels