Vind ons op

Zita

Ben jij een chaoot? Dan ben je volgens de wetenschap slimmer dan gemiddeld

Lifestyle

Ben jij een chaoot? Dan ben je volgens de wetenschap slimmer dan gemiddeld

Sommige mensen lijken hun leven 24 uur op 24 op een rijtje te hebben. Ze missen nooit een afspraak, zien er altijd netjes uit en leven volgens een strak schema. En hoewel je daar af en toe gerust jaloers op mag zijn, is er ook goed nieuws voor de knoeiende chaoten onder ons. Volgens de wetenschappers zijn die namelijk intelligenter dan hun opgeruimde tegenpolen.

Intelligentie is een toch wel belangrijke factor in ons dagelijks leven, dus het hoeft niet te verbazen dat er door de jaren heel al heel wat onderzoek werd gevoerd naar ‘slimme’ mensen. Welka factoren zijn bepalend? Aan welke kenmerken kan je een intelligent persoon herkennen? Wel, dat blijken niet de kenmerken te zijn die je zou verwachten.

Het is niet altijd wat je denkt

Zo blijkt uit een onderzoek van de universiteit van Minnesota bijvoorbeeld dat intelligente mensen chaotischer zijn dan anderen en ook meer knoeien. Dat kan zich onder andere uiten in een ontploft bureau of in voedselvlekken op je kleding. Door de dingen rondom je niet op te ruimen, zou je namelijk je creativiteit een boost geven, wat dan weer een teken van intelligentie zou zijn. Bovendien geef je zo prioriteit aan belangrijkere dingen in het leven, waardoor je daar meer tijd in kan steken.

Maar er is meer. Uit een studie van Satoshi Kanazawa en Kaja Perina komt naar voren dat intelligente mensen ook later gaan slapen. Wanneer ze ‘s avonds tot rust komen in bed krijgen ze namelijk de beste ideeën, die ze vervolgens – uiteraard – meteen willen uitwerken. Een onderzoek van Marist College ten slotte toont aan dat hoe meer je vloekt, hoe slimmer je bent. Vloeken is namelijk een teken dat je een taal erg goed beheerst.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/lifestyle/ben-jij-een-chaoot-dan-ben-je-volgens-de-wetenschap-slimmer-dan-gemiddeld

Meer in Lifestyle

To Top