HomeNieuwsLifestyleBelg luistert gemiddeld 2,5 uur muziek per dag

Belg luistert gemiddeld 2,5 uur muziek per dag

De Belg luistert gemiddeld 17,2 uur per week naar muziek, of 2,5 uur per dag. Dat blijkt uit een onderzoek van IFPI, de internationale sectorfederatie van de muziekindustrie, die voor het eerst ook in België een bevraging hield.

De Belgen zitten daarmee iets boven het globale gemiddelde van 15,1 uur per week (of 2 uur per dag). Opvallend is dat niet de jongeren, maar wel de leeftijdsgroep van 55-64 jaar de meeste tijd besteedt aan muziek, bijna 3 uur per dag of meer dan 20 uur per week. De Belgische jongeren (tussen 16 en 24) zitten met 16,5 uur per week trouwens net onder het Belgische gemiddelde.

Radio houdt stand

Een andere vaststelling van de sectorfederatie is dat in België de radio beter standhoudt dan in de andere bevraagde landen. Ruim de helft van die 17,2 uur muziek per dag wordt via de radio geconsumeerd, terwijl radio in de andere landen goed is voor iets meer dan een derde van de beluisterde muziek. Jongeren luisteren slechts een kwart van hun muziek via de radio, terwijl dat bij de 55- tot 64-jarigen 66% is.

Groeipotentieel voor streaming

“Uit de marktcijfers van de eerste helft van 2017 blijkt dat premium streaming via betalende abonnementen zoals Spotify, Deezer of Apple Music, aan een flinke opmars bezig is”, zegt Pieter Swaelens, algemeen directeur van de Belgian Entertainment Association (BEA). “Het groeipotentieel voor premium streaming is in ons land nog enorm groot.”

Behalve in België werd het onderzoek in Frankrijk, Groot-Brittannië, Duitsland, Italië, Spanje, Zweden, Australië, Canada, Japan, Zuid-Korea, de VS, Mexico en Brazilië gevoerd. In België zijn 632 mensen bevraagd.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels