HomeNieuwsLeuven dreigt met sluitingsuur voor cafés die regels overtreden

Leuven dreigt met sluitingsuur voor cafés die regels overtreden

Leuvens burgemeester Mohamed Ridouani (sp.a) dreigt met een sluitingsuur voor cafés die geen maatregelen treffen. Op die manier wil hij vermijden dat jongeren op weg naar school of andere passanten ’s ochtends geconfronteerd worden met dronken cafébezoekers.

Ook de Leuvense rector Luc Sels had donderdag op ROB-tv scherpe kritiek geuit op het feit dat er ’s morgens op de Oude Markt nog steeds cafés open zijn terwijl er leerlingen passeren op weg naar hun school en getuige zijn van klanten “met zichtbaar overmatig drankgebruik”. Sels stelde dat er zich politionele maatregelen opdringen om dergelijke zaken in de toekomst te vermijden.

Oude Markt

“Ridouani wil geen algemeen sluitingsuur voor cafés omdat het probleem zich dan verplaatst naar late kotfeesten”, zegt woordvoerster Margot Hollevoet. “Hij vindt het echter niet kunnen dat scholieren ’s morgens geconfronteerd worden met drankmisbruik en zal in een politiereglement horecazaken verplichten tegen dat uur terrassen te kuisen en klanten binnen te houden. Cafés die zich hieraan niet houden krijgen een sluitingsuur opgelegd. Het probleem doet zich nu enkel voor op de Oude Markt.”

Het bericht Leuven dreigt met sluitingsuur voor cafés die regels overtreden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels