HomeNieuwsLeopold II valt ook in Australië van zijn sokkel

Leopold II valt ook in Australië van zijn sokkel

Het Koning Leopold-gebergte, een bergketen in het afgelegen noordwesten van Australië, heeft een nieuwe naam. Voortaan zal de bergketen bekend staan als de Wunaamin Miliwundi Ranges, kondigde de regering van Western Australia aan. De nieuwe naam werd gekozen na overleg met de Aboriginals die in de regio wonen.

Een aantal weken geleden maakte de regioregering bekend dat ze af wilde van de naam, een verwijzing naar een “kwade tiran”. Minister van Land en Aboriginalzaken van Western Australia, Ben Wyatt, verwees midden juni al naar het Black Lives Matter-protest in ons land en elders.

“Grote interesse in expedities”

Het Koning Leopold-gebergte, in de Kimberly-regio, in het noordwesten van Australië, werd in 1879 vernoemd naar koning Leopold II door ontdekkingsreiziger Alexander Forrest. Hij noemde het gebergte naar de toenmalige koning vanwege diens “grote interesse in expedities”. Voor het overige is er geen link tussen Leopold II en de bergketen. “De nieuwe naam is een combinatie van de namen die de Ngarinyin en Bunuba voor de bergketen gebruiken”, zei Wyatt.

Het bericht Leopold II valt ook in Australië van zijn sokkel verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels