HomeNieuwsLegendarische modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

Legendarische modeontwerper Karl Lagerfeld overleden

De Duitse modeontwerper Karl Lagerfeld is op 85-jarige leeftijd overleden. Dat meldden verschillende Franse media. Hoe hij aan z’n einde kwam, is momenteel nog niet bekend.

Volgens Paris Match werd hij maandagavond in allerijl naar het ziekenhuis gebracht, en stierf hij dinsdagochtend. Hoe de ontwerper aan zijn einde kwam, is momenteel nog niet bekend. Hij was onder meer creatief directeur bij het Franse modehuis Chanel.

Afwezig op modeweek Parijs

Het ging al een tijdje niet goed met de gezondheid van de controversiële Duitser. Zo was hij in januari van dit jaar afwezig op de modeshow van Chanel in het Parijse Grand Palais omdat hij naar eigen zeggen “te moe was”. Voor kenners uit de mode-industrie was dat een teken aan de wand omdat hij geen enkele show van het Franse modehuis had gemist sinds zijn aanstelling in 1983.

Naast creatief directeur bij Chanel had Lagerfeld ook een modehuis onder zijn eigen naam dat hij al in 1974 oprichtte. Zijn ontwerpen werden vaak gekenmerkt door de aanwezigheid van zijn geliefde kat Choupette.

As mengen met die van zijn kat

Volgens Franse kranten was het de wens van Lagerfeld om gecremeerd te worden. Daarna zou zijn as vermengd moeten worden met die van zijn moeder én die van zijn kat.

Het bericht Legendarische modeontwerper Karl Lagerfeld overleden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels