HomeNieuwsLe Monde vergelijkt president Macron met Adolf Hitler

Le Monde vergelijkt president Macron met Adolf Hitler

Le Monde is in eigen land door het stof gegaan. Op de voorpagina van de voorbije weekendeditie M stond de Franse president Emmanuel Macron zo afgebeeld, dat het beeld verdacht veel leek op een poster van andere dubieuze “leider”. Eentje waar je alleszins niet mee vergeleken wil worden.

Het rode vlak op de achtergrond en het zwart-wit waarin Macron is afgebeeld, zorgen voor duidelijke overeenkomsten met Adolf Hitler. Een misplaatste voorpagina, zo stellen velen.

Geen toeval

Onder andere Richard Ferrand, voorzitter van de beweging En Marche! van Macron, vroeg zich na de publicatie af of het werkelijk om een toevallige overeenkomst ging, zoals de krant zelf zegt. “Het kan geen toeval zijn, maar wat is het dan wel? Ik zoek de verloren gegane betekenis.”

Le Monde-redacteur Luc Bronner biedt zijn excuses aan en verdedigt tegelijkertijd zijn medium. De journalist zegt dat het bedoeld was als een verwijzing naar de periode van de Sovjet-Unie. “De gebruikte elementen in onze cover zijn gebaseerd op het werk van Russische constructivisten. Zij gebruikten veel rood en zwart.”

Marine Le Pen

Bronner wijst daarbij naar oude voorpagina’s van de krant, waarin dezelfde stijl werd gebruikt. Op een van die covers is voormalig Macron-uitdager Marine Le Pen te zien.

Het bericht Le Monde vergelijkt president Macron met Adolf Hitler verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels