HomeNieuwsKoffie beu? Deze drankjes houden je ook scherp op het werk

Koffie beu? Deze drankjes houden je ook scherp op het werk

We drinken traditioneel koffie op het werk, maar wist je al dat er alternatieven bestaan die je net zoveel energie kunnen geven? Ziehier enkele suggesties.

Heb je een belangrijke deadline voor de boeg en ben je koffie ondertussen meer dan beu gedronken? Of lust je het cafeïnehoudende drankje gewoonweg niet? Dan zijn er gelukkig verschillende gezonde alternatieven die je net zo goed op de been houden.

Thee tips

Matcha groene thee
Unsplash / J. Leung

Zo is er bijvoorbeeld matcha groene thee. Die is even gezond als groene thee, maar nog meer geconcentreerd. De thee wordt gemaakt op basis van een poeder (genaamd ‘matcha’) dat je krijgt als je theebladeren maalt. In dat poeder zit extra veel cafeïne.

Zwarte thee is overigens ook een goed idee, want die bevat voldoende cafeïne om je energiepeil omhoog te houden. Vooral chai thee met onder andere kaneel, gember, kardemom en nootmuskaat is populair.

Kurkumathee zit bomvol vitaminen en daardoor is het drankje zeer populair in India. De smaak moet je leren waarderen, maar de beloning is groot: je krijgt er een energieboost van en het verbetert je immuunsysteem.

Cacaomelk en maca

Wil je een gezondere variant van warme chocomelk drinken, probeer dan eens warme cacaomelk. Daarin zit anandamide, een neurotransmitter die goed is voor je geheugen en vruchtbaarheid. Het vermindert pijn, depressie en het hongergevoel. Cacaomelk (met mate) drinken kan je dus helpen om je dag goed te beginnen. Bovendien zit er veel magnesium in cacaobonen.

Als je dan toch chocomelk maakt, kan je er een beetje maca (Peruaanse ginseng) aan toevoegen. Dat sterk smakende bruine poeder heb je misschien al eens in een smoothie of latte geproefd. Het zou al wat uit balans is terug in balans brengen en uiteraard je energiepeil boosten.

Zweer je toch bij de smaak van koffie, probeer dan eens paardenbloemwortelkoffie. Dat is een cafeïnevrije kruidenthee die proeft als je favoriete drankje. Ideaal dus voor wie wil afkicken van zijn koffieverslaving. Tegelijk bevat de thee calcium en magnesium, twee stoffen die je energie geven.Het bericht Koffie beu? Deze drankjes houden je ook scherp op het werk verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels