HomeNieuwsInvesteren in mode: met deze klassiekers zit je goed

Investeren in mode: met deze klassiekers zit je goed

Modetrends komen en gaan, maar een aantal klassiekers blijven altijd bestaan. Laat je niet te snel verleiden door fast fashion. De trends die je nu even overal ziet, zijn tegen de volgende koopjesperiode alweer ‘uit’. Spaar je zuurverdiende centen liever op tot je kan investeren in echte tijdloze stuks. Merken en modellen die al bewezen hebben dat ze binnen één, vijf of zelf vijftig jaar nog steeds hun investering waard zijn. Wij geven je alvast een aantal merken mee die de tand des tijds sowieso zullen doorstaan. 

Koop een tijdloos horloge

Nee, je horloge is best niet letterlijk tijdloos. Maar wel figuurlijk. Je kan voor een paar euro een goedkoop polshorloge scoren in een grote keten, maar erg lang zal dat niet meegaan. Investeer liever in een horloge dat elegant en kwalitatief is. Dé klassieker onder de dameshorloges is het elegante horloge van Cartier. De modellen Tank en Santos worden al tientallen jaren gedragen door vrouwen met klasse. Royalty en beroemdheden zweren er al decennia bij. 

Ga voor merken die blijven bestaan

Elke dag steken nieuwe modemerken de kop op. Het is verleidelijk om meteen mee te gaan met de laatste trends of een designer die op sociale media gehypet wordt. Het kan fijn zijn zo’n designer ook een kans te geven, maar doe het dan wel omdat je echt van de stijl houdt. 

Een merk dat al sinds 1913 bovenaan de fashionlijst staat, is het Italiaanse Prada. Als je houdt van Italiaanse elegantie gemengd met een serieuze portie lef, is dit merk echt iets voor jou. Prada is vooral gekend van hun tijdloze lederen en nylon handtassen. De Re-edition nylon minibag is nu helemaal hot door zijn handige grootte en uitgesproken nineties stijl. Gewoon zorgen dat je dochter niet met je nieuwste aankoop gaat lopen! 

On a budget? Zoek preloved design

Design blijft een goede investering. Alleen… het is wel vaak een serieuze hap uit je budget. Het geeft erg veel voldoening als je lang gespaard hebt en eindelijk je droom-Chanel of Burberry kan kopen, maar soms gaat dat gewoon niet. 

Het is zeker geen slecht idee om eens rond te snuisteren in tweedehands en preloved winkels. Vooral online zijn er enorm veel tweedehands design webshops. Die weten natuurlijk wel wat hun spullen waard zijn… Wil je écht op een meevaller stuiten, dan schuim je best ook kringloopwinkels, rommelmarkten en tweedehands websites af. Soms weten mensen niet wat voor waardevols ze in huis hebben. Check wel steeds de staat van het item. Een design handtas of horloge moet bijvoorbeeld wel in perfecte staat zijn om zijn geld waard te blijven. 

Geniet van je investering. Ga op zoek naar buitenkansjes en vooral: koop alleen wat je écht mooi vindt. Alleen zo haal je de investering er ook weer uit en geniet je elke dag van de nieuwste aanwinst in je garderobe! 

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels