HomeNieuwsHuisbaas hangt bord met huurachterstand aan gevel bewoners: “Kan moeilijk de deur...

Huisbaas hangt bord met huurachterstand aan gevel bewoners: “Kan moeilijk de deur instampen”

Een huisbaas uit het West-Vlaamse Zonnebeke is het beu om op zijn centen te moeten wachten. Hij heeft daarom besloten bordjes te hangen aan de gevel van zijn huurders, met daarop het bedrag dat ze hem nog verschuldigd zijn.

De huisbaas zegt geen andere oplossing te zien. “Als je aan de deur gaat en ze doen niet open, als ze ook niet reageren op telefoontjes en als je zelfs aangetekende zendingen zelf terug moet ophalen bij de post, dan weet ik het ook niet meer. Ik kan moeilijk de deur instampen. Het vredegerecht duurt dan weer erg lang, zeker als de huurders niet opdagen. Dan moet je nog eens 4 tot 5 weken wachten voor de zaak weer voorkomt. En het eindresultaat is vaak erg teleurstellend.”

Kritiek

De drastische actie van de man kan niet op heel veel bijval rekenen. “Het kan niet de bedoeling zijn dat de verhuurder op deze manier olie op het vuur gooit”, aldus Joy Verstichele van het Vlaams Huurdersplatform. “Als het kan start hij best een verzoeningspoging om samen met de huurder en de vrederechter een oplossing te vinden. Als dat niet tot een oplossing zou komen, kan er effectief een procedure worden opgestart waar bij de vrederechter de huurder kan veroordelen tot het aanzuiveren van de betalingsachterstand.”

Het bericht Huisbaas hangt bord met huurachterstand aan gevel bewoners: “Kan moeilijk de deur instampen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels