HomeNieuwsFranse stad deelt gratis lieveheersbeestjes uit

Franse stad deelt gratis lieveheersbeestjes uit

Tuinieren is een leuke bezigheid, maar niet als je moestuin wordt leeggeroofd door vervelend ongedierte. Plots zie je je dierbare kroppen sla en wortels langzaam maar zeker opgevreten worden. Er bestaan heel wat natuurlijke middeltjes om dat probleem aan te pakken, maar helaas grijpen velen naar pesticiden. En daar wil de Franse stad Caen nu iets aan doen.

Bladluizen, schildluizen en ander ongedierte doen zich maar al te graag te goed aan jouw zuurverdiende moestuin. Leuk voor hen, maar niet voor jou of je planten. Gelukkig hoef je je niet meteen tot chemische middelen te richten om de beestjes weg te werken.

Larven

De Franse stad Caen wil duidelijk niet dat haar inwoners pesticiden gebruiken. Om natuurlijke bestrijdingsmiddelen te promoten, werd er daarom besloten om gratis larven van lieveheersbeestjes en groene gaasvliegen uit te delen. Op die manier willen ze professionele en amateurtuiniers laten kennismaken met de beestjes, die je moestuin binnen no-time ongediertevrij maken. De larve van een lieveheersbeestje kan bijvoorbeeld tot 150 bladluizen per dag opeten en dat zonder schadelijk te zijn voor het milieu. Ideaal om zonder zorgen van je zelf geteelde groentjes te genieten! Ook in België zijn lieveheersbeestjeslarven verkrijgbaar, onder andere via deze site.

Het bericht Franse stad deelt gratis lieveheersbeestjes uit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels