HomeNieuwsFranse kapel wordt skatetempel

Franse kapel wordt skatetempel

Het Franse skaterscollectief Unity 4ride stelt voor om een verlaten kapel in Nantes om te vormen tot een skatepiste. De vereniging heeft een projectvoorstel ingediend bij de stadsdiensten.

De zogeheten ‘kapel van Matray’ staat al enige tijd op een renovatielijst van het stadsbestuur. Voor het skaterscollectief is dat een uitgelezen kans om een eigen stek te vinden in de voormalige industriestad. Dat schrijft de regionale nieuwswebsite 20minutes.fr.

Passie

Een Spaanse kapel die eerder werd omgevormd tot skatepark. – Foto Pixabay

“We zoeken sinds enkele jaren een oefenruimte voor onze club”, verklaart voorzitter Guitchom Fournier. “Het is al eerder gedaan in Spanje, dus waarom niet hier? Ik hou ook van de parallellen tussen skaten en religie: het gaat allebei om passie!”

Volgens het collectief is de omvorming tot skatepark een haalbare kaart. Architecten hebben al uitgerekend dat er 200 vierkante meter beschikbare ruimte aanwezig is in de kapel, waardoor er plaats is voor twintig skaters. Ook financieel breekt het plan geen potten. Er zou tussen 10.000 en 15.000 euro nodig zijn om alles in orde te krijgen.

Het projectvoorstel zal binnenkort door het stadsbestuur worden beoordeeld op verschillende criteria. Ook de buurtbewoners hebben een stem in de procedure. Er kan nog heel wat mislopen, zoals een probleem met de technische haalbaarheid of een klacht wegens geluidsoverlast, maar het skaterscollectief toont zich desondanks optimistisch. “We zullen pas zeker zijn als we de sleutels krijgen”, verzekert voorzitter Guitchom Fournier.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels