HomeNieuwsForse stijging van aantal nieuwe besmettingen

Forse stijging van aantal nieuwe besmettingen

Voor de zesde dag op rij is het aantal nieuwe besmettingen met het coronavirus in ons land gestegen. Het gaat om een stijging van 11 procent. De overige cijfers blijven dalen, al wordt de marge kleiner.

In de week van 4 tot 10 juli liepen gemiddeld 95,3 mensen het coronavirus op. Dat is een forse stijging van 11 procent ten opzichte van de week voordien, toen er gemiddeld 85,6 nieuwe besmettingen werden vastgesteld. In het totaal raakten 62.781 Belgen besmet met het longvirus.

Het aantal ziekenhuisopnames blijft verder dalen. Er werden gemiddeld 9,3 mensen opgenomen in de Belgische hospitalen. Dat waren er vorige week nog 10,7 (-13%). Ter vergelijking: exact een week geleden zagen we een daling van 14 naar 11 opnames (-24%).

Momenteel worden 138 coronapatiënten behandeld in het ziekenhuis. Dat zijn er 31 minder dan de week voordien (169, dus -18%). Op intensieve zorgen liggen 23 mensen. Dat waren er vorige week nog 27 (-15%).

Ook het gemiddeld aantal overlijdens ten gevolge van corona blijft dalen. In de afgelopen week stierven gemiddeld 1,6 mensen per dag aan het virus. De week voordien lag dat gemiddelde nog op 4,6 (-66%). De totale dodentol bedraagt nu 9.787.

Het bericht Forse stijging van aantal nieuwe besmettingen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels