HomeNieuwsElektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 2020

Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 2020

Vanaf 1 januari 2020 wordt het elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen voor ambulante patiënten verplicht. Het RIZIV stopt vanaf dat moment dan ook met het leveren van voorschriftenboekjes. Dat meldt de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten (BVAS).

Artsen zullen volgend jaar geen papieren voorschrift meer mogen meegeven aan hun patiënten. Alles zal elektronisch moeten verlopen, en wel vanaf 1 januari 2020. Dat heeft de Belgische Vereniging van Artsensyndicaten laten weten.

Het verplicht gebruik van het elektronisch voorschrift voor ambulante patiënten geldt zowel voor huisartsen als voor artsen-specialisten, wijst de BVAS erop. Wel zijn er enkele uitzonderingen op de nieuwe regel. Artsen die ouder dan 64 jaar zijn worden hiervan vrijgesteld. Ook op huisbezoek, tijdens een bezoek aan een instelling of in geval van overmacht mogen artsen op papier blijven voorschrijven.

Dit betekent ook dat het RIZIV stopt met het drukken en leveren van voorschriftenboekjes. Dokters zullen vanaf 1 januari 2020 dus niet langer geneesmiddelenvoorschriften in papieren formaat kunnen bestellen bij het RIZIV. Tot dan kunnen artsen een maximum van 25 boekjes bestellen, aldus het BVAS.

Het bericht Elektronisch voorschrijven van geneesmiddelen wordt verplicht vanaf 2020 verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels