HomeNieuwsEen op de drie werknemers fantaseert weleens over een collega

Een op de drie werknemers fantaseert weleens over een collega

Maar liefst 30% van de Nederlandse werknemers heeft weleens erotisch gedroomd over een collega of leidinggevende. Dit blijkt uit onderzoek van Acties.nl onder 1.108 Nederlanders in loondienst, uitgevoerd door Panelwizard. Ondanks het feit dat een aanzienlijk gedeelte van de ondervraagden in gedachte weleens een spannend avontuurtje met een collega heeft beleefd, stellen zes op de tien ondervraagden nooit een relatie met een collega te willen beginnen.

Collega’s blijken bij vooral mannen (35%) nog weleens de hoofdrol te spelen in een spannende droom. Onder vrouwen bedraagt dit percentage slechts 23%. Met 43% houden jonge mannen er de meeste fantasieën op na.

Sexy gekleed

Naast de duidelijke weerzin om zelf iets te beginnen met een collega, wordt ook een relatie tussen twee collega’s door een aanzienlijk gedeelte van de respondenten (19%) niet gewaardeerd. Iets anders wat volgens een groot gedeelte van de ondervraagden niet thuishoort op de werkvloer, zijn pikante kledingkeuzes. Maar liefst 58% van de respondenten geeft aan dat zij collega’s die zich overdreven sexy kleden, minder serieus nemen. Vrouwen zijn hierin met 74% overigens veel stelliger dan mannen (slechts 45%).

Pikante gesprekken

Naast relaties en uitdagende kleding zijn ook seksueel getinte gesprekken onder werktijd een verboden gebied. Meer dan tweederde (68%) van de ondervraagden stelt namelijk dat pikante gesprekken niet thuishoren op de werkvloer. Onder alleen vrouwen bedraagt dit percentage maar liefst 76%, mannen scoren met ‘slechts’ 63% fors lager. Vrouwen hebben daarbij ook vaker last van collega’s die te vrij en open over de bloempjes en de bijtjes praten; 22% tegenover 18% van de mannen.

Het bericht Een op de drie werknemers fantaseert weleens over een collega verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels