HomeNieuwsEen op de drie Vlamingen trok deze zomer ondanks virus toch naar...

Een op de drie Vlamingen trok deze zomer ondanks virus toch naar het buitenland

De voorbije zomer is de helft van de Vlamingen langer dan vier nachten op vakantie geweest. Drie op de tien deden dat in het buitenland, en twee op de tien bleven in eigen land. Maar een tiende van de reizigers gebruikte daarvoor het vliegtuig.

Vakantie betekent voor de Vlaming nog altijd een trip naar het buitenland, ook in coronatijden. Drie op de tien Vlamingen trokken tijdens de afgelopen zomer de landsgrenzen over om daar te ontspannen. Dat blijkt uit een online bevraging van mobiliteitsorganisatie VAB begin september bij meer dan 6.000 Vlamingen over hoe zij de zomervakantie beleefd hebben.

Vive la France

De helft van de Vlamingen plande voor zichzelf een rustperiode in van meer dan vier nachten. Zo’n 40% daarvan spendeerde die tijd dit jaar in eigen land. Van de Vlamingen die toch naar het buitenland gingen, koos vier op de tien Frankrijk als reisbestemming. Bijna acht op de tien Vlamingen die met vakantie gingen, kozen voor de auto. Slechts 11% nam voor het vliegtuig.

Zo’n 85% van de respondenten geeft aan zich aan de eigen bubbel gehouden te hebben op vakantie. Dat blijkt ook uit het soort vakantieverblijf: 42% verbleef in een vakantiewoning, 15% in een eigen tweede verblijf of bij vrienden/familie. Een derde verbleef in een hotel en 10% in een bed and breakfast. Vooral jongeren of gezinnen met kinderen gingen nog kamperen: een op de vier van de leeftijdsgroepen tussen 18 en 55 jaar verbleef op een camping of in een camper.

Veilig in het buitenland

De Vlamingen geven aan dat ze de coronamaatregelen ter plaatse strikt hebben toegepast (97%). Het overgrote deel vond ook dat anderen dit deden (86%). Toch voelde bijna een op de drie vakantiegangers zich soms onveilig op vakantie vanwege corona. Nederland scoort slecht op dit vlak: 33% van de Vlamingen die naar Nederland gingen voelde zich er onveilig vanwege corona. In Italië voelde slechts 12% zich onveilig.

Tot slot nog dit: een op de vijf van de Vlamingen die nog niet op vakantie gingen, is dat nog wel van plan in het najaar.

Het bericht Een op de drie Vlamingen trok deze zomer ondanks virus toch naar het buitenland verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels