HomeNieuwsEen kont hebben als Kim Kardashian is best gezond

Een kont hebben als Kim Kardashian is best gezond

“Is mijn gat niet te dik in deze rok?” Als je jezelf deze vraag stelt en het antwoord is “ja”, dan moet je niet wanhopen. Volgens wetenschappers zijn brede heupen en een vol achterwerk best gezond.

Uit een onderzoek van de University Hospital Tübingen blijkt dat extra vet rond de heupen werkt als een soort spons. Het houdt vet weg van de organen, waardoor het eigenlijk ook de hart en de longen beschermt. Mensen met een peerfiguur lopen hierdoor minder risico op hartproblemen, beroertes en diabetes. Dat schrijven de wetenschappers in het vakblad Cell Metabolism.

Peren versus appels

Zeker in vergelijking met een appelfiguur, waarbij vet zich vooral ophoopt op de buik, is een kont à la Kim Kardashian een pak gezonder. Buikvit zit namelijk dichter bij je organen en kan sneller schade aanrichten aan je bloedvaten.

Deze bevindingen gelden zowel voor mannen als vrouwen. Maar vooral bij jonge vrouwen die de menopauze nog niet bereikt hebben, hebben brede heupen en een pronte derrière een beschermende functie. Bij mensen met overgewicht gaan de voordelen van een peerfiguur logischerwijs niet meer op.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels