HomeNieuwsEA Sports haalt Marco van Basten uit FIFA 20 na dubieuze actie

EA Sports haalt Marco van Basten uit FIFA 20 na dubieuze actie

Marco van Basten (55) is voorlopig geschorst als digitale speler in het ‘FIFA 20 Ultimate Team’. Dat heeft spelmaker EA Sports laten weten. De verwijdering komt er naar aanleiding van zijn nazigroet in het Nederlandse voetbalprogramma ‘De Eretribune’ bij FOX Sports.

“We zijn op de hoogte van de recente opmerkingen van Marco van Basten”, schrijft de spelmaker in een “boodschap van het FIFA-team”. EA Sports verwijst naar zijn streven naar gelijkheid en diversiteit “door ons hele spel” en stelt dat de voormalige international en bondscoach “tot nader order” niet beschikbaar is als digitale speler.

Gemengde reacties

Concreet zal Van Basten niet meer verschijnen in nieuwe pakketten in de modus ‘FIFA Ultimate Team’. Spelers die wel de Icon-kaart van de Nederlander hebben, kunnen verder spelen met hem. Ook blijft zijn kaart verhandelbaar tussen spelers onderling.

Op de fora van het spel wordt de maatregel zowel toegejuicht als afgekeurd. Er wordt ook opgeroepen tot het ongedaan maken van de schorsing.

Excuses

De Nederlandse oud-topvoetballer liet zich vorige week zaterdag na een interview met Frank Wormuth, de Duitse trainer van Eredivisie-club Heracles, plotseling de nazigroet “Sieg Heil” ontvallen. Van Basten bood meteen na de uitzending zijn excuses aan voor de opmerking. FOX Sports besloot hem een week van de zender te houden. Zijn gage wordt geschonken aan het Nederlands Instituut voor Oorlogsdocumentatie (NIOD), ter bevordering van het bewustzijn en kennis over de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog.

bron: Belga

Het bericht EA Sports haalt Marco van Basten uit FIFA 20 na dubieuze actie verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels