HomeNieuwsDood-door-selfie is groot gezondheidsrisico

Dood-door-selfie is groot gezondheidsrisico

Heb jij er weleens over nagedacht hoeveel risico je neemt voor het maken van de perfecte selfie voor je Instagram of Snapchat Story? In India vroegen onderzoekers zich het af. Ze ontdekten dat wereldwijd al meer dan 250 mensen doodgingen terwijl ze een selfie namen.

Wat doen we eigenlijk allemaal wel niet om de perfecte foto van onszelf op social media te krijgen? Veel, blijkt uit het onderzoek van de Indiase wetenschappers. Mensen zijn bijvoorbeeld verdronken of van grote hoogtes gevallen terwijl ze een selfie maakten. Anderen werden aangevallen door dieren of zelfs geëlektrocuteerd.

259 doden

Eén van de onderzoekers vertelt aan The Washington Post dat de selfie als doodsoorzaak een serieus gezondheidsrisico is geworden, vooral in India. Nergens stierven zoveel mensen tijdens het nemen van een selfie. Maar ook in Rusland, de Verenigde Staten en Pakistan stierven relatief veel mensen tijdens het maken van de foto. Tussen oktober 2011 en november 2017 waren in totaal 259 ‘selfie-gerelateerde’ sterfgevallen. Meer dan 85 procent van de slachtoffers was tussen de 10 en 30 jaar oud.

Verscheurd door een beer

Op zich is een selfie natuurlijk niet dodelijk, maar de situaties die sommige ijdeltuiten veroorzaken zijn dat wel. De onderzoekers maken zich zorgen over hoeveel mensen over hebben voor alle likes die ze krijgen op social media. “Het is het niet waard om je leven te riskeren.”

Dit jaar is er nu al een aantal mensen overleden terwijl ze een selfie maakten. In India probeerde een man een selfie te maken met een gewonde beer, maar de beer verscheurde hem. Vorige maand vielen nog twee mensen in de Verenigde Staten van een grote hoogte.

Bron: Metro Nederland

Het bericht Dood-door-selfie is groot gezondheidsrisico verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels