HomeNieuwsDit zijn de drie mooiste treinstations van Nederland

Dit zijn de drie mooiste treinstations van Nederland

Het hoofdstation van Groningen is verkozen tot mooiste station van Nederland. Het historische station van Valkenburg werd tweede, op de voet gevolgd door Rotterdam Centraal, meldt de Nederlandse Spoorwegen (NS).

Van de meer dan tienduizend mensen die een stem uitbrachten, koos ruim 33% voor Groningen. Op Valkenburg stemde 16% van de deelnemers. Rotterdam Centraal kreeg 14% van de stemmen. Ook Amsterdam Centraal (11%) en Utrecht Centraal (9%) dongen mee naar de titel.

Het station van Groningen. – Foto Wikipedia / Wutsje
Het station van Valkenburg. – Foto Wikipedia

“Echt fantastisch”

Assistent-stationsmanager Erik van Willenswaard is trots op de verkiezing tot allermooiste treinstation van heel Nederland. «Wij wisten natuurlijk wel dat Groningen een prachtig treinstation heeft, maar dat onze reizigers dit ook met zovelen vinden, is natuurlijk echt fantastisch.»

Het station Rotterdam Centraal. – Foto Wikipedia / Spoorjan

Eerste keer

De verkiezing werd dit jaar voor het eerst gehouden. Het idee kwam van socialmediamanager van de NS, Gerjan Vasse. «Wij vinden dat je best stil mag staan bij de bijzondere en soms historische aspecten die een station te bieden heeft.» Volgens hem laat de verkiezing zien dat stations leven onder de reizigers en bezoekers. «Dus we overwegen zeker om dit volgend jaar nogmaals te doen.»

Het bericht Dit zijn de drie mooiste treinstations van Nederland verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels