HomeNieuwsDit zijn de dameshorlogetrends van lente 2021

Dit zijn de dameshorlogetrends van lente 2021

2020 was het jaar van de grote wijzerplaten, roségoud, smalle armbanden en zelfs vintage dameshorloges. Zoals wel vaker verdwijnen trends niet meteen, maar 2021 heeft dames ook wel wat nieuws te bieden. Wij gingen op zoek naar de dameshorlogetrends die je deze lente zeker in de gaten moet houden. Er is alvast een belangrijke constante en dat is de blijvende voorkeur voor analoog. Een moord ga je er niet mee oplossen en de tijd aflezen vergt wat meer concentratie, maar analoog staat gewoon zoveel beter.

Grote maar eenvoudige wijzerplaten

Dit is een van de trends die we vorig jaar al zagen en die ook dit jaar stand blijft houden. Horloges met grote wijzers en/of wijzerplaten zullen het ook deze lente goed blijven doen. Wel is het belangrijk dat ze ondanks hun groter ontwerp toch voldoende eenvoudig zijn. Zilverkleurige, goudkleurige en rechtlijnige cijfers zijn belangrijk omdat zo de tijdloze elegantie maximaal tot uiting komt. Het resultaat is een dameshorloge die met verschillende outfits te combineren is en die niet snel uit de mode zal raken. Een goed voorbeeld hiervan is de Daniel Wellington Classic Petite die bij Valmano te koop is.

Vierkante horloges die elegantie uitademen

Vierkante designs zijn helemaal terug. Ze zorgen voor afwisseling met de conventionele ronde dameshorloges en ze zijn opwindend en chic tegelijkertijd. Hier is het belangrijk dat de cijfers voldoende discreet worden gehouden omdat de nieuwe vorm de aandacht al voldoende absorbeert. Over het algemeen doen deze dameshorloges het vooral goed met een chiquere stijl. Een goed voorbeeld hiervan is het dameshorloge 32452 van Jacob Jensen, het bedrijf waarvan de ontwerpen zelfs in het Museum of Modern Art in New York zijn opgenomen.

Tweekleurige dameshorloges

Als je een horloge zoekt die lijkt te smachten naar de zomer en het geluid van de zee en het verkwikkend strandgevoel uitademt, zijn dameshorloges met tweekleurige wijzerplaten een goed idee. Deze horloges kiezen voor een uniek samenspel tussen glinsterende wijzerplaten en roségouden armbanden dat het horloge niet te ostentatief maakt, maar dat het wel voldoende trendy en zomers laat ogen. Ze combineren elegantie en dromerigheid en ze zijn een must voor de hedendaagse vrouw. Een goed voorbeeld hiervan is de Paul Hewitt PH-M-R-P-31S.

Wat meer blingbling

Er is een tijd geweest dat alles draaide om het horloge zelf en minder om het armbandje. Daar lijkt al langer verandering in te komen. Bij mannen veruitwendigt dit zich in de zogenaamde bracelets, terwijl vrouwen extra schittering aan hun horloges toevoegen. Glittersteentjes doen het hart sneller slaan en zorgen ervoor dat je helemaal stralend voor de dag komt. Geheel nieuw is dit overigens niet, want ook vorig jaar waren er al exemplaren als de Thom Olson CBTO017 verkrijgbaar. Het is echter wel nog populairder geworden.

Houten dameshorloges die duurzaamheid uitademen

Duurzame mode krijgt steeds meer voet aan wal en ook dameshorloges merken daar de gevolgen van. Gelukkig zijn duurzaamheid en mode goed met elkaar te combineren. Vooral houten horloges, hoewel we ze al sinds 2016 zien verschijnen, lijken in de lente van 2021 echt wel voor een doorbraak te staan. Zeker bij dames met een iets warmere huidtint staan ze vaak erg mooi. Onder andere de Kerbholz WATWLUI3946 is een heel goede keuze.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels