HomeNieuwsDit is waarom vrouwen slechtere kaartlezers zijn dan mannen

Dit is waarom vrouwen slechtere kaartlezers zijn dan mannen

Het is een cliché dat mannen beter kunnen kaartlezen dan vrouwen, maar over het algemeen is het correct. Toch moeten mannen daar niet trots op zijn, want dat heeft alles te maken met discriminatie.

Onderzoekers van de University College of London deden oorspronkelijk onderzoek naar dementie, maar ze kwamen met een verrassende conclusie. Ze lieten twee en een half miljoen patiënten een spel spelen waarin hun navigatie getest werd. Navigeren is namelijk een van de eerste vaardigheden die dementerenden verliezen.

Ongelijkheid

De wetenschappers kwamen tot de conclusie dat mannen zich over het algemeen beter konden oriënteren dan vrouwen. Toen ze die verschillen beter bestudeerden, ontdekten ze dat in landen met weinig gelijkheid tussen de twee geslachten, vrouwen minder goed de weg vonden. In landen waar mannen en vrouwen gelijk zijn, is er nauwelijks verschil.

Goed kunnen kaartlezen is dus een cultureel gegeven en heeft weinig met de genen te maken. De wetenschappers kwamen nog tot enkele andere verrassende conclusies. Zo kunnen mensen in rijke landen zich beter oriënteren en begint je gevoel voor richting al af te nemen vanaf je tiende levensjaar.

Het bericht Dit is waarom vrouwen slechtere kaartlezers zijn dan mannen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels