HomeNieuwsDit is waarom bijen nuttig zijn

Dit is waarom bijen nuttig zijn

Voor heel wat mensen zijn bijen vervelende beestjes die ze liever kwijt dan rijk zijn. Maar het zijn wel degelijk nuttige beestjes. Dit zijn enkele redenen die je het bewijzen.

Een lege winkelkar

Geen bijen staat gelijk aan een lege winkelkar. Bestuiving is noodzakelijk voor meer dan 75 procent van alle voedselgewassen. De insecten zorgen er voor dat we onder andere kersen, appelen, paprika en avocado’s kunnen eten.

Signaalfunctie

Bijen zijn een belangrijke indicator om de toestand van ons leefmilieu te meten. Dat heeft onder meer te maken met bijensterfte. Als dit frequent voor komt dan is er iets mis. De dieren kunnen ons jammer genoeg niet alle informatie vertellen maar geven wel een signaal of het al dan niet goed met het milieu gaat.

Biodiversiteit

Bijtjes zorgen voor een goede biodiversiteit: planten en bloemen kunnen zich namelijk pas voortplanten nadat ze bestuift werden door een bij. Hierdoor blijft de vegetatie bestaan.

Honing

Deze beestjes zorgen ook voor lekkere honing. Zonder bijen geen honing. Denk daar maar aan als je het nog eens op je boterham smeert of in je thee roert.

Het bericht Dit is waarom bijen nuttig zijn verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels