HomeNieuwsDit is uw kans om gelukkig te worden

Dit is uw kans om gelukkig te worden

De Katholieke Universiteit van Leuven (KUL) lanceert een groot geluksonderzoek, geïnspireerd op “The World Book of Happiness” van auteur en geluksexpert Leo Bormans.

Of we gelukkig zijn of niet is volgens wetenschappers voor 50 procent genetisch bepaald, voor 10 procent ligt dat aan externe factoren zoals de omstandigheden waarin we leven maar de overige 40 procent hebben we zelf in handen en kunnen we zelf dus voor een stuk sturen en daar gaat het onderzoek over.

Wie zich online inschrijft voor het onderzoek, krijgt vier weken lang gelukstips. Die komen uit De Gelukskalender en uit De Schatkist vol Geluk.

Het zijn kleine makkelijke tips zoals ‘Zwijg vijf minuten en kijk rond je’ of ‘Doe iets voor je buur’.

Het team van professor Patrick Luyten van het departement Psychologie wil weten welk effect kleine geluksinterventies kunnen hebben. Met de studie willen ze nagaan of het mogelijk is om de interventies aan een nog groter publiek aan te bieden. Dat doen ze door op te volgen hoeveel mensen willen deelnemen aan de studie en hoeveel mensen de studie volledig afmaken.
Daarnaast willen ze de effectiviteit van de gelukstips meten. En er wordt nagegaan welke factoren ervoor zorgen dat de gelukstips voor de ene persoon beter werken dan voor de andere.


Registreren voor het grote geluksonderzoek moet voor 8 januari en kan via deze link.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels