HomeNieuwsDierenbeulen schieten broedende ooievaar dood

Dierenbeulen schieten broedende ooievaar dood

In de Nederlandse provincie Overrijsel hebben onbekende dierenbeulen op een broedend ooievaarskoppel geschoten. Het vrouwtje leeft nog, maar zal haar jongen niet meer kunnen uitbroeden. Het mannetje werd fataal geraakt.

“Je moet wel erg gestoord zijn om in het midden van de nacht drie schoten op andermans grond te durven lossen”, vertelt Evelien Wennink aan de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. Het nest van de ooievaars bevindt zich in een veld vlak bij haar huis, op haar grondgebied. “Ik ben diep geschokt. Het is onvoorstelbaar dat zoiets gebeurt.”

De Nederlandse vrouw lag te slapen toen haar partner haar verwittigde dat er werd geschoten op de ooievaars. “Het was omstreeks half twee. Ik wist niet wat ik hoorde. De schoten zijn gelost vanuit een zilvergrijze auto. We hebben nog geprobeerd de wagen te achtervolgen, maar tevergeefs.”

Verplaatsing

Het ooievaarskoppel in De Lutte stond eerder ook al in de belangstelling. Ze nestelden zich eerst op de bovenleiding van een treinspoor, ten ongenoegen van de Nederlandse spoorwegdienst. Daarom besloten ze hun nest te verplaatsen naar een speciale paal op de grond van Wennink.

“We waren ontzettend blij dat het zo geregeld kon worden. De verplaatsing was ook een succes. De ooievaars sloegen wel degelijk aan het broeden”, vertelt ze. Maar daar is nu op brutale wijze een einde aan gekomen. De jonge ooievaars zullen volgens de lokale dierenorganisatie waarschijnlijk nooit het daglicht zien.

 

 

 

Het bericht Dierenbeulen schieten broedende ooievaar dood verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels