HomeNieuwsDe beste manier om thuis St. Patrick's Day te vieren

De beste manier om thuis St. Patrick's Day te vieren

Elk jaar op 17 maart vieren de Ieren St. Patrick’s Day als een nationale feestdag. Ze dansen, zingen en drinken op straat en in cafés. Dit moment van volksjubel wordt nu over de hele wereld gevierd met min of meer extravagante demonstraties, zoals in Chicago, waar de rivier sinds 1962 op deze dag groen wordt geverfd. Vanwege de Covid-19 pandemie, zijn optochten en parades uit. Maar hier zijn enkele manieren om tijd door te brengen met je (zeer) hechte kring van vrienden en familie in Ierse kleuren.

Bestudeer de geschiedenis van St. Patrick

Hoewel St. Patrick de beschermheilige van Ierland is, was hij niet Iers. Als tiener zou hij vanuit Wales of Schotland naar de Slemish Mountain in Noord-Ierland zijn gebracht. Gebruikt als slaaf, zou hij schapen hebben verzorgd op deze vredige heuvel voordat hij ontsnapte. Maar toen vertelde een visioen hem terug te keren naar Emerald Isle om het christendom te verspreiden. Tijdens zijn preek op de rots van Cashel zou hij gezegd hebben, wijzend op een klaverblad: “Dit is de gestalte van de Heilige Drievuldigheid”. De klaver werd zo het symbool van het land, maar niet zijn officiële embleem, dat de Keltische harp is. Volgens een recente studie van Betway online casino wordt St-Patricks day in bijna elk land ter wereld op één of andere manier gevierd. Het is zo één van de populairste feesten in onze geschiedenis. Daar klinken wij graag op!

Groen dragen

Het weelderige landschap van Ierland heeft het de bijnaam “Emerald Isle” opgeleverd en heeft van groen de nationale kleur gemaakt. Op St. Patrick’s Day, bijvoorbeeld, kleden de mensen zich in alle tinten groen om hun patroonheilige te vieren. Shamrocks worden ook op hun truien, sjaals en revers gespeld. Hoewel de kleur groen nu overal ter wereld wordt gedragen om 17 maart te vieren (de dag waarop St. Patrick in 461 stierf), werd dit pas in de 19e eeuw een traditie. Tot dan was de kleur die ermee geassocieerd werd blauw.

Luister naar Ierse hits

U2, Rory Gallagher, Sinéad O’Connor, Enya, The Cranberries, The Dubliners, Christy Moore, Van Morrison…: muziekliefhebbers hebben keuze te over als het om Ierse muziek gaat. Eeuwenlang heeft Ierland zijn eigen identiteit gecreëerd door traditionele akkoorden te vermengen met modernere tonen. Een nieuwe golf van bands en artiesten, waaronder Hozier, The Strypes en Two Door Cinema Club, brengt fans van over de hele wereld samen. Hou je meer van traditionele muziek of pop/rock/indie? U vindt hier en daar playlists voor de animatie van uw avond thuis.

Kook een lokale specialiteit

De Ierse keuken is troostend en verkwikkend en de ultieme bondgenoot van een succesvolle lunch. Specialiteiten zijn onder meer Shepherd’s Pie, Guinness Pie en gerookte zalmtaart. Maar door de opsluiting is het niet altijd makkelijk om aan de juiste ingrediënten voor dit soort recepten te komen. Eenvoudiger en met minder gereedschap zijn bruin sodabrood of appelkruimeltaart geschikt voor het diner op St. Patrick’s Day. Alle recepten, verstrekt door restaurants op het eiland, zijn te vinden op de website van het Ierse Bureau voor Toerisme.

HET WEER VANDAAG

Brussel
onbewolkt
30.7 ° C
31.6 °
29.3 °
24 %
4.1kmh
0 %
vr
31 °
za
33 °
zo
34 °
ma
24 °
di
30 °

Populaire Artikels