HomeNieuwsDakloze studenten overnachten in tentenkamp

Dakloze studenten overnachten in tentenkamp

In de Nederlandse stad Groningen slapen momenteel 54 studenten in een tentenkamp omdat er te weinig koten zijn. Per week betalen de studenten 90 euro. Voor die prijs krijgen ze een tent die ze moeten delen met dertig andere studenten.

Onze noorderburen kampen al enkele jaren met een tekort aan studentenkoten en de situatie wordt elk academiejaar erger. Oorzaak van de woningnood? Er zijn steeds meer internationale studenten die in Nederland een opleiding komen volgen. Daarom voelde de Rijksuniversiteit Groningen zich genoodzaakt om bij de aanvang van het nieuwe academiejaar een tentenkamp op te richten. Vooral de internationale studenten vinden hun weg naar de alternatieve koten.

Noodoplossing

“Het tentenkamp is echt een noodoplossing”, zegt Jorien Bakker, woordvoerdster van de Rijksuniversiteit Groningen tegen Vice. Al 50 studenten reserveerden een plekje, maar de universiteit verwacht dat dat aantal nog zal toenemen. Een overnachting in de tent kost 12,50 euro, al moeten studenten minimaal een week blijven. Dat komt dus neer op een totaal van 90 euro per week. “Daarvoor krijgen ze een bed met beddengoed, beveiliging, een locker en sanitaire voorzieningen”, zegt Bakker. Voor die sanitaire voorzieningen moeten de studenten wel naar de nabijgelegen sporthal lopen. ’s Ochtends een eitje bakken zit er ook niet in, want in het tentenkamp is geen keuken voorzien. “De sportbar van de universiteit is geopend en serveert een dagmenu voor een schappelijke prijs”, aldus de woordvoerster.

Het is niet duidelijk hoe lang het tentenkamp in Groningen zal blijven staan, al hoopt de universiteit dat iedereen tegen eind september een kot heeft gevonden. Ook in Amsterdam en Utrecht overnachten studenten in hostels en campings.

Het bericht Dakloze studenten overnachten in tentenkamp verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels