HomeNieuwsDaarom steek je je USB altijd eerst verkeerd

Daarom steek je je USB altijd eerst verkeerd

Je USB-stick in één vloeiende beweging inpluggen, het blijft een aartsmoeilijke uitdaging. De eerste poging mislukt altijd, maar hoe komt dat nu? Volgens één van de uitvinders van de USB ligt dat aan een designfout.

Je kan opgelucht ademhalen. Het geklungel met je USB-stick heeft niets met jou te maken, maar wel met het design van de ingang van het apparaat. Dat legde computerspecialist Ajay Bhatt uit aan DesignNews.

Geen draaibare ingang

Je kan de USB slechts op één manier in je computer steken. Daar schuilt het probleem volgens de IT’er. Wanneer je de stick er met de verkeerde kant naar boven insteekt, blokkeer je de ingang. Het zou dus eigenlijk gebruiksvriendelijker zijn om aan weerszijden van de poort een werkende USB-aansluiting te hebben.

Aangezien het nut van de USB nog onzeker was in de beginjaren van de pc, wilde het ontwerpteam hier niet te veel kosten aan spenderen. Een draaibare ingang heeft dubbel zoveel bedrading en schakelingen nodig wat tot een hoger prijskaartje leidt. Die kosten zouden ze dan moeten doorrekenen aan de consument. Het probleem van de USB ligt dus duidelijk niet aan je technologische skills en is volledig in het voordeel van je portefuille.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels