HomeNieuwsCrisiscentrum herhaalt oproep tot voorzichtigheid: “Virus is nog niet weg, we moeten...

Crisiscentrum herhaalt oproep tot voorzichtigheid: “Virus is nog niet weg, we moeten ons verantwoordelijk blijven gedragen”

Het Nationaal Crisiscentrum stelt de bevolking gerust in een eerste persbriefing over de coronacijfers sinds iets meer dan een maand, maar herhaalt de oproep tot voorzichtigheid nu het aantal gemiddelde besmettingen stilaan weer toeneemt. . De meest getroffen provincies zijn Antwerpen, Limburg en West-Vlaanderen, maar ook op andere locaties zijn clusters te zien.”In deze fase is het belangrijk de maatregelen te blijven volgen om zo de stijging af te remmen”, klinkt het in een update.

“De situatie is minder goed dan twee weken geleden, ook al is ze nog niet dramatisch”, zegt infectioloog Yves Van Laethem, de Franstalige interfederale woordvoerder voor het coronavirus. “Het is daarom zeer betreurenswaardig dat er de voorbije dagen een aantal evenementen met meer dan 100 aanwezigen zijn geweest die door de politie stilgelegd moesten worden.”

“We zien de nieuwe besmettingen zich vooral manifesteren in clusters”, vult Boudewijn Catry van Sciensano aan. “Het gaat dan concreet om besmettingen op familiefeestjes, in familiale kring of op evenementen. Ook op een feestje met familie of vrienden is het belangrijk om aandacht te geven aan goede handhygiëne en afstand houden. Houd uw contacten ook beperkt.”

Het aantal nieuwe infecties in de periode van 10 tot en met 16 juli is met 66% gestegen tegenover de week voordien.

Alle provincies, met uitzondering van Waals Brabant, kennen een toename van gevallen. De provincie Antwerpen vertegenwoordigt 30% van de gediagnosticeerde gevallen in België in de twee weken voor 16 juli.

Het bericht Crisiscentrum herhaalt oproep tot voorzichtigheid: “Virus is nog niet weg, we moeten ons verantwoordelijk blijven gedragen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels