HomeNieuwsCORONACIJFERS. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven sterk toenemen

CORONACIJFERS. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven sterk toenemen

Tussen 28 september en 4 oktober zijn in België dagelijks gemiddeld 2.595,4 nieuwe coronabesmettingen bevestigd, zo blijkt donderdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Het gaat om een stijging met 64% in vergelijking met de zeven dagen daarvoor. Dat brengt het totale aantal mensen dat in ons land positief testte op 137.868.

Het percentage mensen dat positief testte, ligt inmiddels op 8% en dat terwijl het aantal uitgevoerde testen wel stabiel bleef.

Ziekenhuisopnames en overlijdens

In de ziekenhuizen werden de voorbije week gemiddeld elke dag ruim 90,7 nieuwe patiënten opgenomen. Volgens de meest recente cijfers worden 1.050 ziekenhuisbedden ingenomen door COVID-patiënten (een stijging van 42% ten opzichte van zeven dagen geleden), van wie er 201 intensieve zorgen nodig hebben. Op woensdag 7 oktober werden er bovendien niet minder dan 132 patiënten opgenomen, een erg hoog cijfer. Zo’n 10.108 personen zijn in België aan COVID-19 bezweken. Tussen 28 september en 4 oktober stierven dagelijks gemiddeld 11,7 mensen aan het virus.

Het bericht CORONACIJFERS. Aantal besmettingen en ziekenhuisopnames blijven sterk toenemen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels