HomeNieuwsChris Froome komt zwaar ten val tijdens voorbereiding op tijdrit

Chris Froome komt zwaar ten val tijdens voorbereiding op tijdrit

Chris Froome is tijdens een verkenning van de tijdrit in het Critérium du Dauphiné ten val gekomen. De 34-jarige Brit werd meteen afgevoerd naar het ziekenhuis en zal niet meer starten in de vierde rit. Dat bevestigt zijn team Ineos.

Het ongeval gebeurde op het eind van de verkenning. Froome was op pad met Wout Poels, die niet ten val kwam. Volgens onbevestigde berichten van de Franse sportkrant L’Equipe zou Froome tegen een muur gereden zijn en daarbij zijn bekken hebben gebroken. In dat geval kan de viervoudige winnaar een kruis maken over de Ronde van Frankrijk, die op 6 juli begint. Onderzoek in het ziekenhuis van Roanne moet meer duidelijkheid brengen.

Als het nieuws over een breuk bevestigd wordt, is het de tweede grote tegenslag voor Team Ineos. Een week voor de start van de Ronde van Italië zag het zijn Giro-kopman Egan Bernal uitvallen met een sleutelbeenbreuk.

Na drie etappes was Froome achtste in de stand, op 24 seconden van de leider, onze landgenoot Dylan Teuns. Hij won de Dauphiné in 2013, 2015 en 2016. De Dauphiné wordt beschouwd als de belangrijkste voorbereidingskoers op de Tour, die dit jaar in Brussel van start gaat.

Het bericht Chris Froome komt zwaar ten val tijdens voorbereiding op tijdrit verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels