HomeNieuwsChinees ruimtestation stort neer boven Stille Oceaan

Chinees ruimtestation stort neer boven Stille Oceaan

Het Chinese ruimtestation Tiangong-1 is vannacht om 2u15 neergestort boven de Stille Oceaan. Volgens het nieuwsagentschap Xinhua is het gevaarte grotendeeld opgebrand bij het binnenkomen van de atmosfeer van de aarde. 

In 2011 geleden schoot China Tiangong-1, wat vrij vertaald Hemels Paleis betekend, de ruimte in. Maar sinds een jaar geleden was er geen contact meer met het tuig en konden de motoren niet meer worden aangestuurd. Het 8,5 ton zware en 12 meter lange ruimtestation gecontroleerd laten neerstorten boven zee was dus niet meer mogelijk.

De laatste maanden was het station de aarde steeds dichter genaderd. In januari circelde het in een baan van ongeveer 280 kilomter rond de aarde. Experten verwachtten dat een deel de hitte zou doorstaan bij het binnenkomen in de onderste atmosfeerlagen. Het was dus al een tijdje zeker dat enkele brokstukken op het aardoppervlak zouden vallen. Landen in Afrika, Zuid-Europa, Zuid-Amerika, maar ook de VS, China en Australië zouden geraakt kunnen worden.

Maar zover is het dus niet gekomen. Astrofysicus Jonathan McDowell tweette dat de exacte locatie van het neerkomen in de omgeving van Tahiti was.

Het bericht Chinees ruimtestation stort neer boven Stille Oceaan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels