HomeNieuwsCanadese universiteit biedt studierichting ‘Cannabis’ aan

Canadese universiteit biedt studierichting ‘Cannabis’ aan

Nu de legalisering van recreatieve cannabis eraan zit te komen in Canada zal het land nood hebben aan gespecialiseerde werkkrachten om in deze nieuwe industrie te werken. Daarom gaat de McGill-universiteit een opleiding aanbieden waar studenten alles gaan leren over de plant. 

Volgens professor Anja Geitmann van de McGill-universiteit zal de nieuwe industrie duizenden jobs opleveren. “We moeten helemaal van nul beginnen. Volgens voorspellingen zijn de komende jaren tienduizenden, en misschien zelfs honderdduizend Canadezen nodig in de cannabisindustrie”, vertelt Geitmann aan televisienetwerk CTV. “Het gaat zowel over cannabis voor de medicinale als voor de recreatieve markt. Er is nood aan kwekers, maar ook aan managers, chemische en juridische specialisten en onderzoekers.”

Zwarte markt

De overheid krijgt in Canada het monopolie op de verkoop van cannabis. Voor dealers zal er dus geen plaats meer zijn in de gelegaliseerde markt. Voor de regering van Justin Trudeau is dat een van de belangrijkste argumenten voor de legalisering: dat kopers zich niet meer tot de zwarte markt zullen richten. Zo zullen miljarden dollars die normaal naar de georganiseerde misdaad gaan, terechtkomen in een legale markt met belastingen.

Het bericht Canadese universiteit biedt studierichting ‘Cannabis’ aan verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels