HomeNieuwsBREAKING. Extra coronamaatregelen in Antwerpen

BREAKING. Extra coronamaatregelen in Antwerpen

De burgemeester van Antwerpen, Bart De Wever (N-VA), heeft via Twitter extra maatregelen de wereld ingestuurd om de stijging van het aantal coronabesmettingen tegen te houden in zijn stad. Hieronder sommen we de maatregelen op.

1. Een verdere verstrenging van de handhaving op horecazaken. Horecazaken zullen bij manifeste overtredingen zonder uitzondering gesloten worden, zelfs indien het een eerste overtreding betreft.

2. Een registratieplicht voor horecazaken waarbij de contactgegevens van klanten bijgehouden moeten worden.

3. Een mondmaskerplicht op alle markten en kermissen. Ook in alle publiek toegankelijke ruimtes zal een mondmaskerplicht gelden, tenzij men zit om te consumeren of bij statische activiteiten waarbij voldoende afstand gegarandeerd kan worden (bv. een fitnesstoestel gebruiken op voldoende afstand van anderen). Wie dus in het café naar het toilet gaat of wie door een fitnesszaal loopt, zal voortaan een mondmasker moeten dragen.

4. Een verbod op hoogrisicovol consumptiegedrag zoals het delen van alcoholische dranken of het gebruik van een waterpijp.

5. Een verbod op de alcoholverkoop voor take-away tussen middernacht en zeven uur ’s ochtends om het verplaatsingsgedrag na het sluitingsuur van de horeca (om 1 uur) tegen te gaan.

6. De regels voor evenementen blijven gelden, maar er komt een verbod op samenscholingen boven 10 personen wanneer dit gebeurt buiten het strikte gezinsverband of wanneer de afstandsregels niet gerespecteerd worden.

Al deze maatregelen gelden voor het hele Antwerpse grondgebied.

Het bericht BREAKING. Extra coronamaatregelen in Antwerpen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels