HomeNieuwsBizarVerontwaardiging over wildplasser aan gedenksteen voor vermoorde agent

Verontwaardiging over wildplasser aan gedenksteen voor vermoorde agent

Een wildplasser werd afgelopen weekend gearresteerd nadat hij op een voetlengte van een gedenksteen had geürineerd die gewijd is aan de vermoorde politieagent Keith Palmer.

Afgelopen zaterdag zakte een meute van 1.000 man af naar Westminster. De manifestanten, waarvan velen afkomstig uit extreemrechtse kringen, beweerden dat ze de standbeelden van prominente figuren kwamen beschermen tegen de beeldenstorm van antiracismebetogers. De wildplasser in kwestie zou deelgenomen hebben aan die actie, die later ontaardde in een gewelddadig treffen met de ordetroepen.

Een omstaander nam foto’s van de man terwijl die vlak naast de gedenksteen plaste. Die beelden circuleerden al snel op sociale media. Tobias Ellwood, een geschokte parlementariër die eerste hulp had geboden aan Palmer nadat die werd neergestoken tijdens een terroristische aanval, riep in een tweet op om de wildplasser te helpen identificeren. Hij noemde het beeld “weerzinwekkend”.

Dader geeft zichzelf aan

Intussen heeft de politie een man gearresteerd op verdenking van schending van de openbare orde. De verdachte had zichzelf aangemeld bij een politiekantoor.

De 48-jarige Palmer werd neergestoken tijdens zijn dienst op 22 maart 2017, toen een terroristische aanslag plaatsvond op Westminster Bridge. Hij was één van de vijf slachtoffers van terrorist Khalid Masood. Een gedenkplaat ter ere van Palmer werd vorig jaar in februari onthuld aan de straatkant van de hekkens rond het Britse parlementsgebouw, waar de agent aangevallen werd.

Het bericht Verontwaardiging over wildplasser aan gedenksteen voor vermoorde agent verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels