HomeNieuwsBizarVaderzwaan draagt zes babyzwanen tussen vleugels na plotse dood moederzwaan (video)

Vaderzwaan draagt zes babyzwanen tussen vleugels na plotse dood moederzwaan (video)

Het Amerikaanse Boston is in de ban van een lokale zwanenfamilie. «Het is een hartverscheurend en tegelijkertijd hartverwarmend verhaal», schrijft lokale fotograaf Matthew Raifman onder een prachtige foto van de dieren. De vaderzwaan moet namelijk de kleintjes alleen opvoeden na de plotse dood van hun moeder. Gelukkig neemt hij die rol heel serieus en dat levert prachtige beelden op.

In het Amerikaanse Boston heeft een lokale zwanenfamilie roem gevonden. De familie verwelkomde net zes babyzwaantjes toen het gezin plots werd getroffen door een tragedie waarbij de moederzwaan onverwacht overleed. Waarom de moeder plots stierf, blijft onduidelijk. In diezelfde week verdronk ook een van de jonge zwanen en een tweede zwaantje moest gered worden door de dierenambulance. Gelukkig neemt de vaderzwaan zijn rol als alleenstaande vader goed op en hij zorgt nu al een week voor zijn kinderen.



Nieuwe vader

De kersverse familie werd meteen een hit op sociale media waar verschillende mensen uit de regio het verhaal deelden. Fotograaf Matthew Raifman legde een mooi moment van het gezin vast toen de vaderzwaan een wieg maakte met zijn vleugels om de pasgeborenen over de Charles River Esplanade te vervoeren. «Dit is een van de meest hartverscheurende en tegelijkertijd hartverwarmende verhalen», schrijft Raifman in een Facebookpost. «Maar deze vaderzwaan, die aan zijn lot werd overgelaten, gaat de uitdaging aan.»


Raifman is zelf een jonge vader en vertelt tegen een lokale zender uit Boston WHDH dat hij zich daarom zo goed in de situatie kan inleven. «Ik weet hoe het is om een nieuwe vader te zijn.» Nadat hij de foto nam, zou hij meteen zijn vrouw hebben gebeld om te zeggen dat het «de beste foto was die hij ooit heeft genomen». «Hopelijk is onze nieuwste zwanenfamilie nu veilig. Heel Boston hoopt hen alvast het beste toe», aldus Raifman.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/vaderzwaan-draagt-zes-babyzwanen-tussen-vleugels-na-plotse-dood-moederzwaan

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels