Vind ons op

Zita

Gezin helpt Australiërs door toiletpapier te verkopen tijdens coronavirus

Bizar

Gezin helpt Australiërs door toiletpapier te verkopen tijdens coronavirus

Een Australisch gezin helpt inwoners die een tekort hebben aan wc-rollen door er zelf te verkopen. Door het coronavirus hebben supermarkten in Australië een groot tekort aan wc-papier. De familie Janetzki, die in het verleden een foutje beging bij de bestelling van toiletpapier, wil mensen helpen door het overschot door te verkopen.

Een familie in Australië kocht voor de uitbraak van het coronavirus 2.300 rollen toiletpapier. Dat was niet de bedoeling. Door een domme fout bij de bestelling kregen ze 48 dozen wc-papier in plaats van 48 rollen en daar willen ze nu maar al te graag van af.

Voorraad voor twaalf jaar

De familie Janetzki uit Toowoomba in Australië deed de aankoop volgens omroep ABC begin februari, nog voor er sprake was van het coronavirus in het land. De kopers konden hun ogen niet geloven toen de ruim 2.300 rollen toiletpapier bij hun huis werden afgeleverd. Het gezin moest een kleine 2.000 euro afrekenen voor de onbedoelde aankoop, maar heeft inmiddels wel meer toiletpapier op voorraad dan sommige supermarkten. Ze zeggen genoeg te hebben voor de komende twaalf jaren.

Nu verkopen ze de wc-rollen om geld in te zamelen voor de school van hun dochter. Er is inmiddels veel vraag naar de producten door het coronavirus. “Het had niet beter voor ons kunnen uitpakken”, glundert Haidee Janetzki. Het gezin heeft hun aankoop ondertussen ook voor andere dingen gebruikt. Zo bouwden ze een muur en een troon met de 48 dozen.

 

Het bericht Gezin helpt Australiërs door toiletpapier te verkopen tijdens coronavirus verscheen eerst op Metro.

Meer in Bizar

Meest gelezen

Nieuwsbrief

Ad

To Top