HomeNieuwsBizarGevaarlijke trend: appelazijn gebruiken voor je vagina

Gevaarlijke trend: appelazijn gebruiken voor je vagina

Appelazijn gebruiken om je vagina strakker te maken is een nieuwe hype. Het lijkt ons vooral een gevaarlijke trend, en enkele wetenschappers zijn het met ons eens.

Misschien ligt het aan ons, maar we hadden nog nooit gehoord van deze bizarre trend. Een snelle zoektocht op Google leert ons dat er heel wat sites zijn die de gezondheidsvoordelen van appelcider aanprijzen. Blijkbaar is het goedje niet alleen handig voor een detox, maar het zou je vagina ook strakker maken. Daarnaast zou het ook de geur ‘down under’ optimaliseren.

Het eerste wat we ons afvragen, is waarom je dit in godsnaam zou doen. En hoe? Blijkbaar bestaan er drie methodes. Zo kan je een douchezeep maken van appelazijn of een tampon onderdompelen in een mengsel met cider. Een andere optie is een bad nemen met het sap.

Irritaties en infecties

Voor je het idiote idee krijgt om dit ook uit te proberen, het is nog nooit bewezen dat appelazijn dit effect heeft op je vagina. Nog belangrijker is dat deze gezondheidstrend ook gevaarlijk is. “Appelazijn in je vagina stoppen is niet alleen ontzettend oncomfortabel, het is ook gevaarlijk. Het kan de natuurlijke flora van je vagina verstoren”, waarschuwt professor Linda Cardozo, woordvoerder van de Royal College of Obstetricians and Gynaecologists (RCOG), op metro.co.uk.

De vagina is immers een broze samenstelling van goedaardige bacteriën. Als die verstoord wordt, lopen vrouwen meer risico op verschillende soorten infecties en irritaties. Met andere woorden: appelcider gebruiken voor je vagina, maakt je flamoes niet strakker, maar wel ongelukkiger. Op de kop toe krijg je de geur van rotte vis cadeau. Absoluut géén aanrader dus.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels