HomeNieuwsBizarBIZAR. Coronacrisis in Zwitsers kanton na jodelconcert

BIZAR. Coronacrisis in Zwitsers kanton na jodelconcert

Een jodelconcert in het Zwitserse Kanton Schwyz lijkt het aantal coronabesmettingen in de regio flink te hebben opgedreven. Zeshonderd mensen woonden het concert in de bergvalleien eind september bij. Hoewel de aanwezigen werd gevraagd afstand van elkaar te houden, lijkt het nu een ‘superspreader event’ te zijn geweest. Mondmaskers waren niet verplicht.

“We ontdekten negen dagen na de optredens dat meerdere mensen van de groep waren geïnfecteerd”, zei organisator Beat Hegner op de Zwitserse televisie. De regio telt inmiddels 1.238 besmettingsgevallen, terwijl het er half september 500 waren. Woensdag alleen al kwamen er 94 besmettingen bij, twee keer zoveel als een dag eerder. Het overbelaste ziekenhuis in het landelijke kanton heeft mensen gevraagd mondmaskers te gaan dragen en bijeenkomsten te mijden.

Extreem

Van de mensen die een test ondergaan test de helft positief. “Extreem”, aldus ziekenhuisdirecteur Franziska Föllmi. “De explosie in het aantal gevallen in Schwyz is een van de ergste in heel Europa”, meldde de prominente Zwitserse arts Reto Nüesch. De autoriteiten in het kanton met bijna 160.000 inwoners hebben mondmaskers verplicht gesteld bij evenementen van meer dan 50 mensen en daar waar geen afstand houden mogelijk is. Winkelen zonder mond- en neusbedekking kan nog wel.

Het bericht BIZAR. Coronacrisis in Zwitsers kanton na jodelconcert verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels