HomeNieuwsBizarAmerikanen gewaarschuwd: «Als je DIT aan je kerstboom ziet hangen, breng het...

Amerikanen gewaarschuwd: «Als je DIT aan je kerstboom ziet hangen, breng het dan meteen naar buiten»

Amerikanen wezen gewaarschuwd: zien ze een bizar bruin ding dat doet denken aan een dennenappel in hun kerstboom, dan brengen ze dat maar best meteen naar buiten. Of lopen ze voor hun leven.

De volgers van de Facebook-pagina van het county Erie in Ohio kregen in 2019 een bijzondere waarschuwing die tot op vandaag nog steeds van pas komt. ‘Zie je een bruine massa in de vorm van een walnoot of een ei in je kerstboom, wees dan niet bang, snij de bewuste tak eraf en breng die naar buiten.’ Klinkt drastisch, dus waarom in godsnaam?

Het bizarre bruine ding kan misschien makkelijk verward worden voor een doodgewone dennenappel, maar dan maak je een grote fout. Wie de massa achteloos in z’n kerstboom laat zitten, komt namelijk voor de onaangename verrassing van z’n leven te staan: plots zal het in je woonkamer krioelen van de bidsprinkhanen. Die walnootlookalike is een oötheek, oftewel een eicapsule waarin, afhankelijk van de soort, enkele tot honderden eitjes van bidsprinkhanen zitten. Toegegeven, het moment waarop die uitkomen zorgt misschien voor een spektakel, maar één dat eerder past bij halloween dan bij Kerstmis.

Facebook –

Niet in België

Bidsprinkhanen vormen normaal gezien dan wel geen gevaar voor de mens, maar een woonkamer vol sprinkhanen: aangenaam is anders. Bovendien zal de babybidsprinkhaan binnenshuis verhongeren, dus voor de beestjes wordt het ook geen zalige kerst.

Wie intussen in paniek zijn kerstboom heeft afgespeurd naar bruine massa’s moet zich geen zorgen maken: in België komt de (Europese) bidsprinkhaan (nog) niet voor.

Dit artikel verscheen eerst op Metro: https://nl.metrotime.be/bizar/amerikanen-gewaarschuwd-als-je-dit-aan-je-kerstboom-ziet-hangen-breng-het-dan-meteen-naar-buiten

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels