HomeNieuwsBelgië staat in Europese top drie van kroostrijke gezinnen

België staat in Europese top drie van kroostrijke gezinnen

België maakt deel uit van de top drie van Europese landen waar gezinnen met drie of meer kinderen het vaakst voorkomen. Dat blijkt uit cijfers van het Europees statistisch bureau Eurostat naar aanleiding van de Dag van de Ouders.

In België telt net geen vijfde (18%) van de gezinnen met kinderen er drie of meer. Daarmee moet ons land alleen maar Ierland (26%) en Finland (19%) laten voorgaan. België staat op een gedeelde derde plaats naast Frankrijk.

Bijna de helft heeft maar één kind

In 2018 leefden er in de Europese Unie 223 miljoen huishoudens, waarvan bijna een derde (65 miljoen) met kinderen. Daarvan waren er vijftien procent éénoudergezinnen.

Bijna de helft van de gezinnen met kinderen in de Europese Unie (47%) heeft maar één kind, veertig procent twee kinderen en 13% van de gezinnen telt drie of meer kinderen. Voor België kwamen die cijfers vorig jaar uit op respectievelijk 41,2%, 40,6% en 18,1%.

Kroostrijke gezinnen komen het minst vaak voor in Bulgarije (5%). Ze komen ook minder vaak voor in Portugal (7%), Spanje en Italië (elk 8%).

Het bericht België staat in Europese top drie van kroostrijke gezinnen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels