HomeNieuwsAnuna De Wever: “Vluchtelingen zijn minder groot probleem dan politici doen uitschijnen”

Anuna De Wever: “Vluchtelingen zijn minder groot probleem dan politici doen uitschijnen”

Klimaatactiviste Anuna De Wever legt in Humo uit dat ons land niet overdreven veel vluchtelingen opvangt in vergelijking met andere landen.

Elke week geeft klimaatactiviste Anuna De Wever een kijkje in haar leven in de Humo-rubriek ‘Dagboek van een klimaatactivist’. Deze week heeft ze het onder meer over het vluchtelingendebat.

Amper 30.000 vluchtelingen

Hoewel sommige politici het volk angst inboezemen over een teveel aan vluchtelingen in ons land, roept De Wever op tot kalmte. “Vandaag gaan we op schooluitstap naar het Vlaams Parlement. De bedoeling is om daar een simulatiedebat over asiel en migratie te voeren. (…) Debatteren doe ik echt graag, en zeker over dit onderwerp. Ik heb er zelfs mijn eindwerk over gemaakt. Twee jaar aan gewerkt! Migranten en vluchtelingen zijn echt niet zo’n groot probleem in België als sommige politici laten uitschijnen. We vangen hier amper 30.000 mensen op.”

“De meerderheid van de vluchtelingen, ik geloof 86 procent, wordt in ontwikkelingslanden opgevangen, niet in rijke landen. Het enige Europese land in de top 10 is Duitsland, met bijna 500.000 vluchtelingen. Just saying. Die mensen ondernemen een levensgevaarlijke reis en zitten hier dan in de miserie. Het is onze plicht om hen te helpen. En trouwens, politici die zich zorgen maken over het aantal vluchtelingen zetten zich maar beter in voor het klimaat. De stroom klimaatvluchtelingen die op ons afkomt is gigantisch”, schrijft ze.

Rust na 26 mei

Het 17-jarige gezicht van de klimaatmarsen heeft zich de afgelopen maanden helemaal gegeven en kijkt stilaan uit naar de verkiezingen. “Ik ben echt zo moe aan het worden. Het lijkt alsof een keer goed uitslapen niet meer genoeg is om mijn energievaatje weer op peil te krijgen. Stiekem hoop ik dat iedereen mij met rust laat na 26 mei”, klinkt het.

Het bericht Anuna De Wever: “Vluchtelingen zijn minder groot probleem dan politici doen uitschijnen” verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels