HomeNieuwsAmerikaanse bokser overlijdt aan de gevolgen van een knock-out

Amerikaanse bokser overlijdt aan de gevolgen van een knock-out

De Amerikaanse bokser Patrick Day is in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van de klappen op zijn hoofd die hij zaterdag had gekregen. Het is al de derde bokser op enkele maanden tijd die sterft na een kamp.

De 27-jarige Day ging knock-out in zijn partij in het superweltergewicht tegen landgenoot Charles Conwell. Day bleef op het canvas liggen nadat hij twee keer vol op zijn hoofd was geraakt.

De Amerikaan werd per brancard afgevoerd naar het ziekenhuis van Chicago, waar hij een spoedoperatie onderging aan zijn hersenen. Day overleed woensdag, nadat hij een paar dagen in coma had gelegen.

De bokser was tijdens zijn professionele carrière, die in 2013 begon, goed voor zeventien overwinningen, vier nederlagen en een gelijkspel.

“Boksen moet veiliger”

“Hij was omringd door zijn familie, goede vrienden en wat leden van zijn boksteam, inclusief zijn mentor, vriend en trainer Joe Higgins”, meldde promotor Lou DiBella. Hij riep in de verklaring tevens op om boksen veiliger te maken. “Het antwoord op de vraag hoe dat kan, is niet direct beschikbaar. Maar het is wel tijd voor actie. We moeten boksen veiliger maken. Zo kunnen we ‘Pat’ Day eren.”

In juli overleden twee boksers, de Rus Maksim Dadasjev en de Argentijn Hugo Santillan, kort na elkaar aan de gevolgen van de zware klappen die ze hadden moeten incasseren in een gevecht.

Het bericht Amerikaanse bokser overlijdt aan de gevolgen van een knock-out verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels