HomeNieuwsAlertheid is geboden: stijgende trend in aantal nieuwe coronabesmettingen

Alertheid is geboden: stijgende trend in aantal nieuwe coronabesmettingen

Van 17 juni tot en met 23 juni zijn er dagelijks gemiddeld 92 nieuwe bevestigde besmettingen bijgekomen in ons land. Het gaat om een stijging van 6 procent. Dat blijkt uit het meest recente rapport van gezondheidsinstituut Sciensano, dat spreekt over een stijgende trend.

Voor het aantal besmettingen gaat het om een stijging van 6 procent in vergelijking met de cijfers van de voorgaande periode van 7 dagen. Toen waren er gemiddeld 87 nieuwe besmettingen per dag.

Van 17 tot en met 23 juni daalde het gemiddeld aantal dagelijkse overlijdens wel van 7 naar 6 (-17 pct). In totaal zijn in ons land 9.732 mensen overleden aan COVID-19. Daarvan kwamen 4.752 mensen om in een ziekenhuis en 4.858 in een woonzorgcentrum.

In de periode van 20 tot en met 26 juni waren er gemiddeld 15 ziekenhuisopnames, een daling van 15 procent. Op vrijdag 26 juni lagen 246 mensen nog in het ziekenhuis, waarvan 35 op de intensieve zorgen. Een week eerder waren dat er nog respectievelijk 308 en 50.

De gegevens over het aantal nieuwe infecties en overlijdens van de laatste drie dagen zijn nog niet geconsolideerd, merkt Sciensano op.

Hulp voor kwetsbare gezinnen

Intussen heeft Vlaams minister van Welzijn, Gezin en Armoedebestrijding Wouter Beke (CD&V) bekendgemaakt de volgende zes jaar ruim 1 miljoen euro vrij te maken voor diensten die kwetsbare gezinnen in contact brengen met meer gespecialiseerde hulpverlening.

Concreet krijgen de lokale besturen financiële hulp voor de ondersteuning van het nog actiever opsporen van kwetsbare gezinnen en personen. Ze zullen dat doen via de Centra Algemeen Welzijnswerk (CAW), Diensten Maatschappelijk Werk van de ziekenfondsen en de OCMW’s, die samen het Geïntegreerd Breed Onthaal (GBO) vormen.

Het bericht Alertheid is geboden: stijgende trend in aantal nieuwe coronabesmettingen verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels