HomeNieuwsAan deze strikte regels moeten Amerikaanse cheerleaders zich houden

Aan deze strikte regels moeten Amerikaanse cheerleaders zich houden

Het leven van cheerleaders uit de Amerikaanse NFL-competitie is geen lachertje. Hun hele leven wordt bepaald door ontelbaar veel strenge regels. Zo mogen ze niet zelf kiezen welke kleren ze dragen in het openbaar en ook het gebruik van tampons wordt voor hen bepaald.

Het stormt in de wereld van de cheerleaders van de NFL, de Amerikaanse american footballcompetitie. Vorige week werd bekend dat een danseres haar club, de New Orleans Saints, aanklaagt omdat ze vindt dat ze onfair en te streng behandelt wordt (lees hieronder). Nu komt de New York Times met enkele interne reglementen voor de dames op de proppen en ze zijn gevuld met strikte en allesomvattende bepalingen.

Cheerleaders van de Baltimore Ravens worden regelmatig gewogen en moeten “een ideaal lichaamsgewicht behouden”, stelt een handboek uit 2009. De Cincinnati Bengals gaan nog een stap verder: hun cheerleaders mogen nooit meer dan 3 kilogram van hun “ideaal gewicht” verwijderd zitten. De TopCats, het dansteam van de Carolina Panthers, moet vijf uur voor de wedstrijd aanwezig zijn. Alle piercings en tattoos moeten bedekt zijn en de vrouwen mogen tijdens de wedstrijd enkel naar het toilet als hun team aanvalt.

Spelers blokkeren op sociale media

De Oakland Raiders verbiedt de cheerleaders om contact te hebben met de spelers. Ze mogen ze niet spreken, vragen om handtekeningen of volgen op sociale media. Als spelers hen volgen op Facebook of Instagram, moeten ze hen blokkeren. De vrouwen mogen ook geen foto’s posten van zichzelf in het uniform van de ploeg. Officieel is dat om stalkers te vermijden.

Dan zijn er nog de regels die het gedrag van de vrouwen op openbare plaatsen bepalen. Als iemand van de Oakland Raiderettes de verkeerde pompons meeneemt naar de training of hun schoenen op een wedstrijddag niet proper zijn, krijgen ze een boete van 10 dollar, of 8 euro. Als hun uniform vergeten, worden ze die dag niet betaald. Brood moeten ze altijd breken met hun handen en er wordt hen gevraagd om eten altijd naar rechts door te geven.

Het bericht Aan deze strikte regels moeten Amerikaanse cheerleaders zich houden verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels