HomeNieuws24 drugsdealers betrapt tijdens eerste festivalweekend Tomorrowland

24 drugsdealers betrapt tijdens eerste festivalweekend Tomorrowland

Tijdens het eerste weekend van Tomorrowland zijn 24 drugsdealers betrapt. Dat blijkt uit de cijfers van de federale politie en het Antwerps parket. 21 van hen werden rechtstreeks gedagvaard en zullen voor de rechtbank verschijnen op themazittingen later dit jaar, 3 dealers werden aangehouden en zitten in de cel. Opvallend: bij de 24 dealers is er slechts één Belg.

Bij de 24 dealers zitten tien Nederlanders, zes Britten, drie Italianen, twee Amerikanen, een Spanjaard, een Duitser en een Belg. Drie van hen, onder wie de Nederlandse actrice, werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en aangehouden.

Verwijderd van het terrein

Daarnaast werden 231 festivalgangers betrapt met gebruikershoeveelheden drugs. Zij werden onmiddellijk beboet: 75 euro voor het bezit van softdrugs en 150 euro voor harddrugs. De organisatie verwijderde hen ook meteen van het terrein.

Over het hele weekend werden 820 xtc-tabletten, 139g cocaïne, 198g mdma, 9g cannabis, 1g hash, 153g ketamine en 54ml ghb verzameld. De politie nam ook zowat 17.000 euro in beslag.

Het bericht 24 drugsdealers betrapt tijdens eerste festivalweekend Tomorrowland verscheen eerst op Metro.

Populaire Artikels

NIEUWSBRIEF

Elke dag het leukste nieuws in jouw mailbox ontvangen?

Gelijkaardige Artikels